چندین نفر که در حال نگته کردن داخل سر هستند و با مطالعه و ذره بین در تلاش برای روانکاوی فرد هستند.

روانکاوی چیست؟

روانکاوی نوعی درمان مبتنی بر این نظریه است که زمان حال ما را گذشته ما شکل می‌دهد؛ به این معنی ناشناخته که تجربیات شخصی می‌تواند بر خلق و خو و رفتار ما تأثیر بگذارد و سبب بروز یک سری از مشکلات در روابط، کار و عزت نفس ما شود.

روانکاوی چیست؟

روانکاوی یا روان‌تحلیلی٬ یکی از انواع تراپی است. این نوع تراپی٬ درمانی مبتنی بر این نظریه و تئوری است که حال ما توسط گذشته ما شکل می‌گیرد. ما اغلب از اینکه چگونه تجربیات می‌توانند بر ما تأثیر بگذارند بی اطلاع هستیم. احساسات و تجربیات ناخوشایند می‌توانند در ضمیر ناخودآگاه باقی بمانند و بر خلق و خو و رفتار فعلی ما تأثیر بگذارند و به ایجاد مشکلات عزت نفس، شخصیت، روابط و کار کمک کنند.

از آنجایی که ما از تاثیر این احساسات و در واقع نیرو آن آگاه نیستیم، تکنیک‌های رایج حل مشکلات مانند: مشاوره گرفتن از دوستان و خانواده یا خواندن کتاب‌های خودیاری اغلب نمی‌توانند تسکین دهنده باشند٬ چه بسا که درمان کننده باشند.

روانکاوی به فرد کمک می‌کند تا کنترل این تأثیرات را با ردیابی آنها به ریشه آنها و درک چگونگی رشد آنها در طول زمان در دست بگیرد. این آگاهی به فرد این فرصت را می‌دهد تا با نحوه تأثیرگذاری این تأثیرات بر زندگی فعلی خود به طور سازنده برخورد کند.

روانکاوی و روان درمانی

روان درمانی یک اصطلاح کلی است که هر شکلی از درمان ذهن و روان را توصیف می‌کند. روانکاوی درمانی مبتنی بر مطالعات ذهن خودآگاه و ناخودآگاه انسان است.

روانکاو کیست؟

روانکاو در واقع متخصصی (روانشناس یا روانپزشک) است که از تکنیک روان‌تحلیلی برای درمان مشکلات فرد که معمولا مرتبط به ناخودآگاه او می‌شود٬ استفاده می‌کند.

فرق روانشناس و روانکاو و روانپزشک

در واقع روانشناسی یک رشته است که می‌توان گفت روانکاوی یک زیر شاخه از آن است. روانشناس٬ یک متخصص سلامت روان و روان درمانی است و اگر یک روانشناس از تکنیک روان‌تحلیلی استفاده کند او نیز یک روانکاو شناخته می‌شود.

همه روانکاوان دارای مدرک اولیه در روانپزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی یا سایر رشته های پزشکی هستند. محققان، استادان واجد شرایط و سایر متخصصان منتخب نیز ممکن است روانکاو شوند. استانداردهای آموزشی برای روانکاوان توسط انجمن بین المللی روانکاوی تعیین شده است.

روانپزشکان نیز دکترانی با صلاحیت پزشکی هستند که تجربه تحصیلات تکمیلی و آموزش در زمینه درمان بیماری های روانی، با استفاده از درمان های جسمی و روانشناختی دارند. روانشناسان معمولاً مدرک پزشکی ندارند، اما دارای مدرک روانشناسی هستند و فرآیندهای ذهنی و رفتار را مطالعه کرده اند و برعکس روانپزشکان حق نوشتن نسخه و دارو را ندارند.

روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟

روان‌تحلیلی

شرایط سلامت روان مختلفی وجود دارد که با این تکنیک درمان می‌شود و فرد با کمک آن می‌تواند روابط٬ زندگی شخصی و کاری خود را بهبود بخشد.
برخی از مشکلاتی که توسط روان‌تحلیلی درمان می‌شود عبارتند از:

بر اساس روان‌کاوی، ضمیر ناخودآگاه به روش و طرق مختلف به معنای ناشناخته تجربیات اشاره می‌کند. چنین نکاتی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رفتارهای تکراری
  • موضوعاتی که صحبت کردن در مورد آنها برای فرد مشکل است
  • رویاها
  • خیال پردازی

که البته اینها رابطه مستقیمی با تکنیک‌ های روانکاوی دارند.

تکنیک های روانکاوی

تکنیک های قابل استفاده در روان‌تحلیلی می‌توانند نسبت به مشکل هر فرد و درمانی که روانشناس در نظر گرفته متفاوت باشد. برخی از انواع این تکنیک ها شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. تفسیر
  2.  تحلیل رویا
  3.  تداعی آزاد
  4.  مقاومت
  5.  انتقال

نمونه جلسات روانکاوی چگونه هستند؟

برای ایجاد نزدیکی و صمیمیت مورد نیاز برای این شکل از خودکاوی، به جلسات منظم و هفتگی نیاز است. مراجعه کننده سرعت و دستور کار خود را برای درمان با گفتن هر چیزی که به ذهنش می‌رسد، در حد توانش تعیین می‌کند.

تنظیم برای این جلسات مهم است. جلسات منظم معمولاً هر هفته 50 دقیقه طول می‌کشد. این به ایجاد یک محیط قابل اعتماد کمک می‌کند که در آن فرد احساس کند می‌تواند به روانکاو خود اعتماد کند. تجزیه و تحلیل ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد، زیرا کار احساس عمیقی درگیر است و روانکاو باید به تواند آنها را از ناخودآگاه شما کشف کند.

اغلب از افراد در جلسات خواسته می‌شود که روی کاناپه دراز بکشند، که به ایجاد یک محیط امن و راحت نیز کمک می‌کند. با این حال، همه افراد ممکن است از کاناپه استفاده نکنند و بایستند یا بنشینند.

اکثر روانکاوان در طول جلسه با افراد یادداشت برداری نمی‌کنند؛ چرا که یادداشت برداری می‌تواند در وظیفه گوش دادن و پاسخ دادن به مراجعه کننده اختلال ایجاد کند.

رابطه بیمار و درمانگر

روان‌کاوی نیازمند یک رابطه نزدیک است. پیوندهایی که در طول جلسات درمان ایجاد می‌شود، محیط امنی را برای فرد ایجاد می‌کند تا اطلاعات٬ احساسات و تجربیات شخصی خود را بتواند فاش کند و با روانکاو خود راحت باشد.

تجربه‌ای که با روانکاو خواهید داشت٬ ذهنی و همچنین عاطفی است. برای مثال، ممکن است فردی در اعتماد به درمانگر خود مشکل داشته باشد؛ بحث در این مورد ممکن است٬ به آنها کمک کند مشکلات خود را با اعتماد در زندگی روزمره خود کشف کنند.

درمانگر با تقویت پیوند خود با مراجعه کننده٬ به او در تفسیر معانی پشت افکارشان کمک می‌کند. این می‌تواند به فرد کمک کند افکار و احساسات مزاحم را اصلاح، تصحیح، رد و اصلاح کند. در طول تجزیه و تحلیل، فرد با این بینش ها کنار می‌آید و به تأثیر آنها بر تجربه در زندگی روزمره، در خیالات و رویاها اشاره می‌کند.

با کمک تحلیلگر در جلسات درمان، فرد می‌تواند بر الگوهای ناتوان کننده زندگی و علائم ناتوان کننده آنها کنترل داشته باشد. همچنین بتواند در طول زمان، رفتار، روابط و احساس فرد نسبت به خود را به شیوه های عمیق و پایدار تغییر دهد.

پیدا کردن یک روانکاو حرفه ای

در نظر داشته باشید که همیشه در درمان مشکلات سلامت روان٬ انتخاب درمانگر مناسب از مهم‌ترین قدم هاست. اینکه شما بتوانید روانکاوی را پیدا کنید که مجرب٬ خوش برخورد٬ صمیمی و آموزش دیده باشد٬ به شما کمک می‌کند تجربه خوبی از جلسات درمان خود داشته باشید و حتی بتوانید نتایج بهتر و سریع‌تری را ببینید.

ما در کلینیک روانشناسی کریمی نسب می‌خواهیم حامی و کمک کننده شما باشیم و بهترین روانکاو مناسب شما را پیدا کنیم. پس اگر احساس می‌کنید نیاز دارید با کسی صحبت کنید٬ همین حالا تماس با ما بگیرید.


بخاطر زمانی که برای خواندن این مقاله گذاشتید ممنونیم٬ امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. شما می‌توانید سوالات خود را زیر همین نوشته در کامنت ها بپرسید و کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان با شما ارتباط خواهند گرفت.

منبع:

به اشتراک گذاشتن این پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *